Slager Kees Janson

Ik denk in Vlees

Mijn Normandische kip

Mijn Normandische Kip

Elk jaar weer verheugen velen zich weer op de Kerstklassieker bij uitstek: mijn Normandische Kip.  De zware Normandische kippen zijn voor ongeveer 8 personen. Wanneer U deze bijzondere kip nog niet heeft gegeten… De Normandische Kip wordt gevuld met gehakt, pistachenoten en hazelnoten. Zij ligt in een aluminium schaal met calvadossaus, pruimen met spek en appelparten...  Het aantal kippen is beperkt, U doet er verstandig aan op tijd te bestellen.

Mijn kippen

De kippen worden speciaal voor mij gemest en mogen veel langer doorgroeien. Ze hebben heel veel ruimte, lopen vrij rond en krijgen zeer gevarieerd voer. Deze kippen wegen 3 a 4 kilo geslacht.
 


Bereiding

De Normandische kip kan meteen de oven in op 150 graden tot de kern van de vulling 80 graden is. Dit duurt ongeveer 6 uur. De halfwas is eerder gaar. Stel dat de kip een uur te vroeg gaar is, dan is dat totaal geen probleem... U zet de oven terug naar 70 of 80 graden en de kip blijft gewoon warm.
Wel de borden in de oven, dan blijft alles lekker warm. Normandische Kip op tafel is genieten van een bijzonder en feestelijk gerecht.

 

Normandische kip: alleen met kerst verkrijgbaar bij slager Janson