Slager Kees Janson

Ik denk in Vlees

Mijn Choucroute Alsacienne is alleen te bestellen via www.madamepate.nl

Mijn Choucroute Alsacienne

Choucroute Alsacienne is hét streekgerecht van de Elzas. In het weekeinde zitten in de restaurants families te smullen van die typisch lokale zuurkool. Een vorstelijk glas bier of, meer gewaagd, een koninklijk glas Riesling maakt het gerecht helemaal af. Gelukkig hoeft u niet naar de Elzas om van dit verrukkelijke gerecht te genieten. Ik haal persoonlijk de zuurkool uit de Elzas.  De zuurkool wordt aangevuld met  verschillende vleessoorten die nu juist de Choucroute Alsacienne zo aantrekkelijk maken. 

U kunt de echte Choucroute Alsacienne bij mij kopen tijdens de wijnproeverij van de Heeren van Heusdsen in de oude kerk van Raamsdonk (begin septemberI) of via mijn dochter Inge: www.madamepate.nl

  

Bereiding Choucroute Alsacienne

Anderhalf uur voor de maaltijd begint het feest al... U proeft de witte Elzasser wijn! Is deze goed dan zet u direct de zuurkool op met 2 kopjes wijn en 2 kopjes water. U legt de Eisbein er bovenop en laat alles steeds zacht pruttelen. Na een half uur de aardappels opzetten. Oven op 100º en hierin een lege grote schaal en de borden plaatsen. De rest van het vlees (fazantworstjes, rookworstjes en procureur) bovenop de zuurkool leggen. Wanneer de aardappels net gaar zijn, de warme schaal uit de oven halen. Zuurkool in het midden van de schaal, kopje kookvocht er over, vlees er bovenop en de aardappels langs de rand. Serveer de zuurkoolschotel met warme borden en drink hierbij gekoelde witte Elzasser wijn.