Slager Kees Janson

Ik denk in Vlees

Mijn vleesspecialiteiten

Rillettes 

Mijn rillettes wordt gekocht door delicatessenwinkels en  groothandels. De restaurants die mijn rillettes als amuse brengen, hebben een duidelijke affiniteit met de Franse eetcultuur.  Immers, rillettes is een typisch voorbeeld van de Franse culinaire traditie. De rillettes uit Le Mans is voor de meeste Fransen de top. Het is bijzonder dat juist de mensen uit Le Mans de rillettes van mij prefereren.  Daar ben ik trots op. 

Paté                                        Mijn bekende patés maak ik nog steeds en worden  verkocht door mijn dochter Inge. Onder de naam Madame Paté brengt zij de patés op de markt.  De traditie van klassieke paté dreigt verloren te gaan en toch komen steeds meer liefhebbers van klassieke patés er achter dat de patés van Madame Paté aan hun verwachtingen voldoen. Kijk op haar website:  www.madamepate.nl                 Normandische Kip

Elk jaar verheugen velen zich weer op de Kerstklassieker bij uitstek: de Normandische Kip.  De zware Normandische kippen zijn voor ongeveer 8 personen. Wanneer u deze bijzondere kip nog niet heeft gegeten… De Normandische kip wordt gevuld met gehakt, pistachenoten en hazelnoten. Zij ligt in een aluminium schaal met calvadossaus, pruimen met spek en appelparten...  Het aantal kippen is beperkt.    U doet er verstandig aan om op tijd te bestellen.

Choucroute Alsacienne 

Choucroute Alsacienne is hét streekgerecht van de Elzas. In het weekeinde zitten in de restaurants families  te smullen van die typisch lokale zuurkool. Een vorstelijk glas bier of, meer gewaagd, een koninklijk glas Riesling maakt het gerecht helemaal af. Gelukkig hoeft u niet naar de Elzas om van dit verrukkelijke gerecht te genieten.  Ik haal persoonlijk de zuurkool uit de Elzas aangevuld met  verschillende vleessoorten die nu juist de Choucroute Alsacienne zo aantrekkelijk maken.