Slager Kees Janson

Ik denk in Vlees

mijn cursussen

Het slagersambacht

Alhoewel ik “ slager in ruste ben “, ben ik toch te veel bij het slagersambacht betrokken om er helemaal mee te stoppen. Ik sta bekend als een vakidioot die uren over vlees kan praten.

Nog steeds deel ik mijn kennis over het slagersambacht aan culinair geïnteresseerden in de vorm van cursussen, lezingen en vleesseminars. Daar vertel ik over van alles op vleesgebied en het slagersambacht, kennis die vaak verloren dreigt te gaan. Ik laat zien en leg uit hoe producten worden gemaakt. Voor gourmets, kookclubs en vriendengroepen kunnen dit boeiende en leerzame cursussen zijn.   

NIEUWE CURSUS:                                                    Velen hebben na afloop van een worstcursus mij gevraagd: Kees, wat  wordt de  volgende cursus.' Ik dacht dat moet  onmogelijk  zijn een nieuwe en  aantrekkelijke cursus samen te stellen.               

MAAR…HET IS WEL GELUKT!!!!!! Ik presenteer met passie en trots                                  MIJN CULINAIRE CHARCUTERIE WORKSHOP…

Wij gaan maken: mijn culinaire bloedworst, ossenworst, merqueze, Heusdense kop, jambon persillee, carpaccio, confit de canard. Dit is een dag echt slagerswerk doen met producten die kwalitatief van het hoogste niveau zijn en die je dus niet zomaar overal kunt kopen. Alles wat wordt gemaakt, neemt U mee naar huis. Omtrent houdbaarheid hoeft U zich geen zorgen te maken.

 Bel gerust voor meer informatie. Tel: 0416-661294      

Paté maken 

In een middag leert u van mij hoe u de lekkerste patés kunt maken op een eenvoudige manier. Na deze cursus bent u in staat om heerlijke lamspaté, wild paté, Normandische paté, paté aux cepes en/of paté de canard te maken! Uw gasten zullen versteld staan van uw paté… en genieten! U krijgt de gemaakte patés mee naar huis om zelf later af te bakken. 

Wanneer u het zelf maken van een paté nog een beetje griezelig vindt of misschien wel te veel werk, dan bestaan er ook zelfafbakpaketten. Op eenvoudige wijze kunt in vier stappen uw paté afbakken en versieren volgens uw inzichten. Wilt u hierover meer weten, kijk dan op www.madamepate.nl.

Uitbenen en worstmaken (masterclass)

Van varken tot speklap. Wanneer je van vlees houdt, wil je ook weten waar het vandaan komt. Het is heel leuk om met vier personen een varken uit te benen en lapjes te snijden. U verricht echt slagerswerk!

                   

Wanneer u zoals een slager wilt leren uitbenen en worst maken, dan biedt deze masterclass u een uitgelezen kans. Slager Kees Janson is slager in ruste en heeft dus volop tijd om samen met u vlees uit te benen en worsten te maken. Hoe je moet uitbenen doet hij voor; daarna neemt u zelf het uitbeenmes ter hand. Het vlees gaat door de gehaktmolen en met de hand mengt u zelf de verschillende soorten worst. U leert hoe u de darmen moet afbinden en stoppen.

Soorten worst In deze masterclass gaat u 2 soorten worsten maken om te bakken (verse worst en venkelworst ), maar ook worsten om te drogen. Natuurlijk een heerlijke salami en naar keus een andere droge worst Dat kan bijvoorbeeld een pepersalami zijn. Dat gebeurt allemaal in samenspraak met slager Kees Janson.

Meerwaarde Tussendoor vertelt hij vanuit zijn jarenlange ervaring als slager over vlees en worst. Omdat hij als keurmeester van vee en vlees veel kennis heeft opgedaan op het gebied van bacteriologie, legt hij uit wat er bij het fermenteren van de gedroogde worsten aan specifieke kennis nodig is. Kortom: met recht kan dit een masterclass genoemd worden.

Lunchen met zelfgemaakte worst  Als lunch worden er natuurlijk worstjes gebakken die u zelf heeft gemaakt, maar ook wordt een cote de l’os, een t-bone steak of een onglet geserveerd met stokbrood en twee glazen wijn! Simpel maar lekker.

Unieke ervaring De masterclass begint om 09.30 uur en duurt tot ongeveer 14.30 uur. Alle het vlees dat van het varken komt wordt verdeeld en neemt u mee naar huis. Met de door u gemaakte  worsten  is  dat bij elkaar ongeveer 10 kilo. Door deze masterclass heeft u een unieke ervaring opgedaan op het gebied van het maken van worst. Het betekent dat u in het vervolg ook thuis worst kunt maken. En wat is er nu leuker om te genieten van uw zelfgemaakte worst.