Slager Kees Janson

Ik denk in Vlees



mijn cursussen

Het slagersambacht

Alhoewel ik “ slager in ruste ben “, ben ik toch te veel bij het slagersambacht betrokken om er helemaal mee te stoppen. Ik sta bekend als een vakidioot die uren over vlees kan praten.

Nog steeds deel ik mijn kennis over het slagersambacht aan culinair geïnteresseerden in de vorm van cursussen, lezingen en vleesseminars. Daar vertel ik over van alles op vleesgebied en het slagersambacht, kennis die vaak verloren dreigt te gaan. Ik laat zien en leg uit hoe producten worden gemaakt. Voor gourmets, kookclubs en vriendengroepen kunnen dit boeiende en leerzame cursussen zijn.   

 Velen hebben na afloop van een cursus mij gevraagd: Kees, wat wordt de volgende cursus.' Ik dacht dat moet onmogelijk zijn om een nieuwe en aantrekkelijke cursus samen te stellen.               

MAAR… HET IS WEL GELUKT!!!!!! Ik presenteer met passie en trots                                  

MIJN CULINAIRE CHARCUTERIE WORKSHOP…

Wij gaan maken: mijn culinaire bloedworst, ossenworst, tête de porc (Heusdense kop), jambon persillee, carpaccio, confit de canard, steak tartaar, bavette en beef jerky worstjes. Dit is een dag echt slagerswerk doen, met producten die kwalitatief van het hoogste niveau zijn en die je dus niet zomaar overal kunt kopen. 

Tussendoor geniet u van een 'Bourgondische lunch'. 

Alles wat wordt gemaakt, neemt u mee naar huis. Omtrent houdbaarheid hoeft u zich geen zorgen te maken.

    

______________________________________________________________________________________________________

 ACHT VERSCHILLENDE WORSTEN MAKEN...

Wanneer u een rijke schat aan worsten in huis wilt hebben, is dit uw kans! 

Wij organiseren een speciale Worstmaakdag voor u.
Wat gaan wij die dag doen?                                                                                                    Wij maken: 

 om te bakken:     1 kg verse worst en 1 kg Venkelworst                                                           om in te vriezen: 1 kg Ossenworst                                                                                         om te drogen:     1 kg Salamiworst en 1 kg Peperworst                                                                                        1 kg Whiskeyworst en 1 kg Beef Jerky worst

 PLUS: 1 kg Rookworst (bijv. voor bij de boerenkool)!

 Totaal dus ca. 8 kg heerlijke worsten!!                                                                                     U betaalt per kilo € 16 en kunt gaan genieten van uw zelfgemaakte worsten van               TOPkwaliteit zonder chemische toevoegingen!

Tussen de middag krijgt u natuurlijk een echte slagerslunch!

Data in overleg en max. 8-9 deelnemers.

______________________________________________________________________________________________________

Bel gerust voor meer informatie over de cursussen. Tel: 0416 - 661294

Paté maken bij Madame Paté

De paté-cursus heb ik inmiddels overgedragen aan mijn dochter Inge. Zij heeft dit stokje van mij overgenomen. Wanneer u bij haar deze cursus hebt gevolgd, bent u in staat om heerlijke lamspaté, wild paté, Normandische paté, paté aux cepes en/of paté de canard te maken!  Uw gasten zullen versteld staan van uw paté… én genieten! U krijgt de gemaakte patés mee naar huis om zelf later af te bakken. 

Wanneer u het zelf maken van een paté nog een beetje griezelig vindt of misschien wel te veel werk, dan bestaan er ook zelf-  afbak-paketten. Op eenvoudige wijze kunt in vier stappen uw paté afbakken en versieren volgens uw inzichten. Wilt u hierover meer weten, kijk dan op www.madamepate.nl.

Uitbenen en worst maken (masterclass)

Van varken tot speklap. Wanneer je van vlees houdt, wil je ook weten waar het vandaan komt. Het is heel leuk om met vier personen een varken uit te benen en lapjes te snijden. U verricht echt slagerswerk!

                   

Wanneer u zoals een slager wilt leren uitbenen en worst maken, dan biedt deze masterclass u een uitgelezen kans. Slager Kees Janson is slager in ruste en heeft dus volop tijd om samen met u vlees uit te benen en worsten te maken. Hoe je moet uitbenen doet hij voor; daarna neemt u zelf het uitbeenmes ter hand. Het vlees gaat door de gehaktmolen en met de hand mengt u zelf de verschillende soorten worst. U leert hoe u de darmen moet afbinden en stoppen.

Soorten worst In deze masterclass gaat u 2 soorten worsten maken om te bakken (verse worst en venkelworst ), maar ook worsten om te drogen. Natuurlijk een heerlijke salami en naar keus een andere droge worst Dat kan bijvoorbeeld een pepersalami zijn. Dat gebeurt allemaal in samenspraak met slager Kees Janson.

Meerwaarde Tussendoor vertelt hij vanuit zijn jarenlange ervaring als slager over vlees en worst. Omdat hij als keurmeester van vee en vlees veel kennis heeft opgedaan op het gebied van bacteriologie, legt hij uit wat er bij het fermenteren van de gedroogde worsten aan specifieke kennis nodig is. Kortom: met recht kan dit een masterclass genoemd worden.

Lunchen met zelfgemaakte worst  Als lunch worden er natuurlijk worstjes gebakken die u zelf heeft gemaakt, maar ook wordt een côte de l’os, een T-bone steak of een onglet geserveerd met stokbrood en twee glazen wijn! Simpel maar lekker.

Unieke ervaring De masterclass begint om 09.30 uur en duurt tot ongeveer 14.30 uur. Alle het vlees dat van het varken komt wordt verdeeld en neemt u mee naar huis. Met de door u gemaakte worsten is dat bij elkaar ongeveer 8 kilo. Door deze masterclass heeft u een unieke ervaring opgedaan op het gebied van het maken van worst. Het betekent dat u in het vervolg ook thuis worst kunt maken. En wat is er nu leuker om te genieten van uw zelfgemaakte worst.