Slager Kees Janson

Ik denk in Vlees

Mijn cursussen

Het slagersambacht

Alhoewel ik “ slager in ruste ben “, ben ik toch te veel bij het slagersambacht betrokken om er helemaal mee te stoppen. Ik sta bekend als een vakidioot die uren over vlees kan praten.

Nog steeds deel ik mijn kennis over het slagersambacht aan culinair geïnteresseerden in de vorm van cursussen, lezingen en vleesseminars. Daar vertel ik over van alles op vleesgebied en het slagersambacht, kennis die vaak verloren dreigt te gaan. Ik laat zien en leg uit hoe producten worden gemaakt. Voor gourmets, kookclubs en vriendengroepen kunnen dit boeiende en leerzame cursussen zijn.   


Paté maken

In een middag leert u van mij hoe u de lekkerste patés kunt maken op een eenvoudige manier. Na deze cursus bent u in staat om heerlijke lamspaté, wild paté, Normandische paté, paté aux cepes en/of paté de canard te maken! Uw gasten zullen versteld staan van uw paté… en genieten! U krijgt de gemaakte patés mee naar huis om zelf later af te bakken.


Wanneer u het zelf maken van een paté nog een beetje griezelig vindt of misschien wel te veel werk, dan bestaan er ook zelfafbakpaketten. Op   eenvoudige wijze kunt in vier stappen uw paté afbakken en versieren volgens uw inzichten. Wilt u hierover meer weten, kijk dan op www.madamepate.nl.


Worst  maken

Dit is een echte masterclass voor de worstliefhebbers. U moet zelf de handen uit de mouwen steken. 's Morgens om 10 uur beginnen. Om 12 uur pauzeren we met een proeverij. Wij maken verse worst, salami di cornelio, worst met venkel, merqueze, rookworst... Natuurlijk kunt u de door u gemaakte worsten mee naar huis nemen.


Uitbenen

 Van varken tot speklap. Wanneer je van vlees houdt, wil je ook weten waar het vandaan komt. Het is heel leuk om met vier personen een varken uit te benen en lapjes te snijden. Wij maken worst en beetje paté. U verricht echt slagerswerk!